KKS 2020 PÄÄLAVALLA

RÄJÄHTÄVIMMÄT 2020

Lauantaina klo 21

J. Tex & Frank Borgaard

Laulaja/lauluntekijä Jens Einer Sorensen eli J. Tex syntyi Detroitissa, Michiganissa, mutta kasvoi aikuiseksi Tanskassa. Hän aloitti musiikin soittamisen kuusivuotiaana. 90-luvulla hän esiintyi tien päällä pitkin Eurooppaa, etupäässä Italiassa ja Ranskassa. Insipaariotionaan toimi selkeästi  "Dustville" Amerikan ääretön lakeus, mutta J. Tex on urbaani karjapaimen. Parikymppisenä hän palasi synnyinmaahansa USAhan etsimään musiikillisia juuriaan. J. Texin reissun alkupiste oli Nashville, Tennessee, josta hän kitara toisessa ja sivellin toisessa kädessä aloitti matkansa ympäri Amerikan Etelää. Mukana hänellä oli hyvä ystävä ja tivolitaiteilija "the one legged man" John Heiner. Reissusta tuli ikimuistoinen J. Texille – oppimatka taiteen tekemiseen ja villiin elämään tien päällä. Kaiken keskellä matkatessaan edestakaisin Highway 75:tä J. Tex teki musiikkia ja jammaili vanhojen partojen ja tavis-amerikkalaisten kanssa.

 

Lauantaina klo 21:45

Yilan Kabilesi

Yilan Kabilesi on helsinkiläinen fuusiovatsatanssiryhmä. Nimi tarkoittaa suomeksi käärmeiden heimoa ja näiden lumoavien ”käärmetanssijoiden” erityistaitoihin kuuluu mm. miekkojen kanssa tanssiminen.

 

 

Lauantaina 22:30

Fat Chance

Fat Chance on vuonna 2014 perustettu, 1940–50 -luvuilla valetuille musiikillisille
perustuksille oman tyylinsä rakentanut, svengaavaa ja tanssittavaa rhythm & nluesia esittävä viisihenkinen orkesteri Pääkaupunkiseudulta.
Kaikki bändin soittajat ovat monissa liemissä keiteltyjä juurimusiikin konkareita joidenmenneisyydestä ja nykyhetkestäkin löytyy mm. sellaisia yhtyeitä kuin Boppin’ Pete Trio,Boogie Machine, The Hogs of Rhythm, The Toreadors, Monaco, Mike Westhues Band,Berryman & Bullet, The Kasino Kings, The Sun Connection ja Good Rockin’ & The ShortTimers. VAIN muutamia mainitaksemme…
Alkuperäisen laulajan Ria Korholan jäätyä pois aktiivipalveluksesta loppukesällä 2019 Fat Chance sai alkusyksystä uudeksi vokalistikseen upeaäänisen Merikukka Kiviharjun. Jazzlaulajana tunnetuksi tulleen Merikukan ääni sopii loistavasti mustan R&B:n tulkitsemiseen ja hän pääsikin luontevasti sisään bändin rouheaan meininkiin. Fat Chancelta on toistaiseksi julkaistu Goofin’ Recordsilla yksi albumi, “Right On Time”, sekä siltä lohkaistu vinyylisingle vuonna 2016. Uuttakin materiaalia olisi tarkoitus saattaa vähitellen yleisön saataville ja sitä silmällä pitäen Fat Chancen onkin tarkoitus hankkiutua uuden laulajan kera mahdollisimman pian myös äänitysstudioon. Parhaimmillaan Fat Chancen Rhythm & Blues on kuitenkin livenä! Pienessä klubissa tai suuremmalla lavalla – hommaa tehdään aina täydellä sydämellä ja suurella tunteella. Tanssijoille ja kuuntelijoille yhtä lailla.
Fat Chance:
Merikukka Kiviharju, voc.
Gona Lehtinen, gtr.
Hessu Pirhonen, p.
Jan Smedberg, b.
Artsi Taskinen, dr.

Lauantaina keskiyöllä

Shangri-La Rubies

The Ravishing Shangri-La Rubies - raikas muttei aina raitis, glitterillä kyllästetty sulkia ravistava ultra tuottelias esiintyjä-tuottaja-studionomistaja-opettaja superstar burleskiduo Tinker Bell ja TurrrboCherry!

TurrrboCherry ja Tinker Bell ovat kumpikin esiintyneet vuodesta 2008. He olivat ensimmäisten esiintyvien taiteilijoiden joukossa kun suomalainen burleski-skene alkoi voimallisesti 2000-luvun lopulla. He ovat myös osa suomalaista ehkä tunnetuinta burleskiseuruetta, jota kutsutaan nimellä The Itty-Bitty Tease Cabaret. He ovat esiintyneet ympäri Suomea ja ulkomaita mukaan lukien mm. Burlesque Hall of Fame -tapahtuma Las Vegasissa (2011), The Home of Burlesque Hampurissa, the Bohemian Burlesque Festival Prahassa, legendaarinen Helsinki Burlesque Festival, Berlin Burlesque  Festival, Milano Burlesque Awards ja monet, monet muut. 

The Rubies järjestää ja emännöi klubeja ja tapahtumia, pyörittävät omaa burleskikoulua The Shangri-La School of Showgirls  – ainoa laatuaan Suomessa –  ja ideoi tapahtumia ja klubikonsepteja, valokuvaussessioita ja esityksiä. The Ravishing Shangri-La Rubies on ollut mukana tuottamassa the Pin-Up Finland kilpailua ja showta vuodesta 2015 vastuullaan kilpailun taiteellinen puoli ja kilpailijoiden valmentaminen. He ovat tehneet yheistyötä monien bändien ja muusikoiden kanssa vuosien kuluessa ja osallistuneet mm. Euroviisuihin (Uuden Musiikin Kilpailu UMK) yhdessä Knucklebone Oscarin kanssa vuonna 2017.

Lauantaina alkaen klo 00:30

Marjo Leinonen & PubliCans

Marjo Leinonen & PubliCans on juurevalla potkulla svengaava funk' soul -bändi, jossa bassoa tuuttaa sousafonilla Ville Niemelä... ja yhä vain yllätyksillä ja omapäisellä lavakarismalla marinoitu Marjo Leinonen säkenöi (jo 1990-luvulla lanseeraamallaan termillä) KokoVartaloLaulajana!!!! Petri Kautto veivaa kitaraa armottomalla antaumuksella, Harri Taittonen pistää pianolla sielun keskushermoon ja kaiken kruunaa komppi Sami Vettenranta. Uutta ja vanhaa, omaa ja muiden retuutellaan hyvällä omallatunnolla pääkylmänä ja  sydän kuumana.  Tukevat
tanssibläägät jalkaan... nyt nykii!!